Chemtrails

 

Omdat ik steeds weer in discussies beland met mensen aangaande chemtrails, heb ik besloten er meer es een blog aan te wijden, zodat ik niet steeds het hele verhaal hoef te typen.

Voor hen die niet weten wat de term chemtrails inhoud, hier even een korte omschrijving.

Wat zijn chemtrails?

Chemtrails zijn chemische ladingen, die door speciaal daarvoor uitgeruste vliegtuigen in de lucht worden verspreid. In tegenstelling tot contrails ( condens strepen van vliegtuigmotoren) Blijven chemtrails lang zichtbaar.

Veel mensen geloven hierin. Misschien omdat er tegenwoordig veel van die strepen in de lucht te zien zijn, misschien omdat ze graag geloven in complotten.
Chemtrails hebben namelijk een reden.

 

Waarom worden chemtrails verspreid?

Diegenen die geloven in de theorie, hebben een uitgebreid scala aan verklaringen aangaande waarom dit gebeurt. Ik zal proberen om er een paar de revue te laten passeren. ( ik zeg niet dat dit alle redenen zijn, maar wel degene die mij bekend zijn)

 1. Chemtrails hebben als doel om de bevolking ziek te maken en hun ontwikkeling te remmen.
  Dit wordt door de aanhangers van die theorie gedaan door de Illuminatie, een elitaire groep mensen die er naar streven om de wereldbevolking op een controleerbaar aantal van 500 miljoen te krijgen en te houden. Het idee hierachter is dat er dan een"slavenleger"gecreëerd kan worden die die groep dan op zijn wenken moet gaan bedienen.
 2. Chemtrails worden gebruikt om energieën uit de ruimte tegenhouden.
  Volgens aanhangers van deze gedachte wordt op die manier het ascensie-proces tegengegaan.
  het ascensie- proces moet er voor zorgen dat we in de vijfde dimensie komen(  In de vijfde dimensie ben je geheel bewust van het feit dat je bewustzijn bent en je lichaam tijdelijk als voertuig dient om deze derde dimensie te kunnen ervaren. Je kan in deze dimensie reizen in tijd en ruimte.Je bent je volledig bewust van je multidimensionale zijn)
 3. Chemtrails worden gebruikt om het weer te beïnvloeden.
  Van alle theorieën vind ik nog wel de meest aannemelijke. De drang van de mens om zijn leefomgeving te beïnvloeden en aan te passen is ruimschoots bewezen ( Denk aan irrigatiewerken, of landwinning)

hoewel dit maar een kleine opsomming is, zal het duidelijk zijn dat er dus verschillende redenen kunnen zijn waarom we in chemtrails zouden kunnen geloven

Omdat ik vragen heb bij deze redenen, zal ik ze hier 1 voor 1 gaan behandelen.

 1. Chemtrails hebben als doel om de bevolking ziek te maken en hun ontwikkeling te remmen.
  Als dit zo is, hoe voorkomt men dan dat de men als opdrachtgever last krijgt hiervan?
  Het antwoord dat ik hierop kreeg bepleitte dat de opdrachtgevers bepaalde medicatie en machines bezitten, die niet voor de reguliere geneeskunde beschikbaar waren. Ik moest dan denken aan  collïdaal goud, en licht- en trillingsapparaten.
  (Een colloïde (of colloïdaal deeltje) is een klein deeltje dat groter is dan een molecuul en een diameter heeft tussen de 1 en de 1000 nm. Colloïde is afgeleid van het Griekse kolla (lijm).)
 2. Chemtrails worden gebruikt om energieën uit de ruimte tegenhouden.
  Hier gaan we even een stapje verder. Volgens een aantal mensen zijn er meerdere rassen in het heelal aanwezig. Rassen die nauwlettend de aarde in het oog houden, met als doel de aardbewoners op te nemen in de Galactische Federatie. Die federatie is dus ook het orgaan wat op ons let.
  Het is dus ook aan hun te danken dat wij niet dommer worden, of ziek, van die chemtrails. Dit omdat het Goddelijke Plan niet toegestaan is dat de mensheid in de aanloop naar de Ascensie nog te maken krijgt met globale rampen.
  Hoewel ik geloof dat we niet de enige zijn in het heelal, vraag ik me toch erg af of ik dit serieus moet nemen. De aanhangers zijn volledig overtuigd van dit gebeuren, maar ik heb er nog nooit bewijs van gezien.
 3. Chemtrails worden gebruikt om het weer te beïnvloeden.
  Dat we hebben geprobeerd om het weer te beïnvloeden  is denk ik al gebeurt. Het uitzaaien van chemicaliën om het te  laten regenen of juist niet is al een paar keer geprobeerd,maar niet altijd met bevredigende resultaten.
  Als je weer wilt manipuleren doe je dat niet op een wereldwijde schaal, omdat de effecten daarvan niet te overzien zouden zijn. Vele regeringen zouden dan samen moeten werken, en het zou niet zo in het geheim hoeven te gebeuren


Wat zou er in die chemtrails moeten zitten?

Ook hier heb ik de meest uiteenlopende antwoorden op gezien op het web.Ik heb wel eens gelezen dat het vliegas was, wat een restproduct is van kolencentrales.Het "bewijs" dat men aandroeg, was dat er heel veel moleculen in regenwater en bodemwater te vinden zijn, die te herleiden waren tot het verbranden van kolen.Dat er al tientallen jaren wereldwijd kolencentrales zijn, die rook, plus die moleculen, de lucht in hebben gestoten, vond men maar onzin. Het kwam door chemtrails, punt uit!
Ik heb niet de kennis om elke bewering op die manier teniet te doen, maar er zouden dus ook de volgende dingen in die trails zitten:Zware metalen als barium, aluminium, strontium, cadmium, titanium (7) Virussen, bacteriën, schimmels en mycoplasma’s (bacterieën die verwant zijn met de pathogene soorten die men in biologische oorlogsvoering gebruikt) Chemische stoffen zoals polymere vezels, calciumchloride (CAC12), silver iodide (Agl) en ethyleendibromide (EDP) Ook hier geldt weer dat er vast nog andere beweringen zijn dan wat hierboven staat.

De praktische kant van het verhaal.
Als chemtrails inderdaad worden gemaakt, en dat in het geheim moet gebeuren, dan krijg je met een aantal zaken te maken.
>Hoeveel vliegtuigen heb je nodig om chemtrails op grote schaal te creëren?
>Hoeveel geheime basissen zou je dan moeten hebben?
>Waarom worden al die vliegtuigen niet op radar opgemerkt?
>Indien het geheime vluchten zijn, zouden de vliegtuigen geen transponders gebruiken. Hoe groot is de kans op een botsing in de lucht dan?
>Hoeveel piloten, servicepersoneel, bevrachters, toeleveringsbedrijven, leidinggevenden zouden er op de  hoogte moeten zijn dat dit gebeurt, en hoe zorg je ervoor dat al die mensen hun mond houden?
>Als het allemaal zo geheim is, hoe komen mensen dan aan foto en filmmateriaal waarin wordt "bewezen" dat chemtrails gemaakt worden? (Op het internet zwerven honderden afbeeldingen rond van speciaal uitgeruste vliegtuigen)
>Als de groep van de Illuminatie zo machtig zijn dat ze dit allemaal kunnen bewerkstelligen, hoe moeilijk zou het voor hen dan zijn om die beelden van het net af te krijgen?

>Hoeveel regeringen moeten instemmen met de plannen aangaande chemtrails?
>Als de "medicatie"die je imuun moet maken voor chemtrails alleen voor de bevoorrechtte groep is. Zouden piloten dan niet denken aan zichzelf, hun kinderen,     vrouwen, familie en vrienden, die ze dus willens en  wetens aan het vergiftigen zijn?
>Dit geldt dan uiteraard ook voor alle andere mensen die op de hoogte zijn van het complot. Of zouden die allemaal toegang tot de "medicatie"hebben?
>Chemtrails worden losgelaten op een hoogte tussen de 8 en 12 KM. Heeft iemand enig idee waar dat goedje dan neer zou komen?
>Hoe verdund wordt dat goedje dan voor het op ademhoogte is aangeland?
>Als er inderdaad een complot zou zijn, zou het dan niet slimmer zijn om dit soort dingen "onzichtbaar"te doen, ipv overduidelijke strepen in de lucht te maken?
>Zou het dan niet slimmer zijn om die stoffen domweg aan het drinkwater toe te voegen? ( ik denk dat dat een stuk minder voeten in de aarde zou hebben als met vliegtuigen

Waarom worden dit soort theorieën verspreid?
Dit is een lastige vraag, waar ik alleen maar kan gissen naar het antwoord.Als je al het bovenstaande bekijkt, kan je concluderen dat mensen nu eenmaal graag geloven in fantastische verhalen. Zelfs in de oudheid werden al verhalen verteld van bijvoorbeeld Jason en het gulden vlies, de reizen van Odysseus waarop hij werd verleid door sirenes, zijn manschappen door een heks in dieren werden veranderd etc.Misschien vervult het de behoefte om te kunnen griezelen, zoals spookverhalen bij een kampvuur.misschien dat mensen het fijn vinden om"iemand"de schuld van alle ellende te geven, wat in dit geval de Illuminatie dus zouden zijn. Het is hun schuld dat het zo een zooitje is in de wereld op het moment. Sappig detail hierbij is dat het dus een vooropgezet plan is. Vroeger werd de duivel daarvan beticht, maar aangezien veel mensen daar niet meer in geloven, zijn de Illuminatie dus een mooi substituut.

 

Wie het weet mag het zeggen.
Hoewel ik dus duidelijk geen aanhanger van deze theorie ben, heb ik ook niet het alleenrecht op de waarheid. In mijn ogen zitten er te veel haken en ogen aan het hele verhaal om plausibel te zijn. Mochten er echter mensen zijn die meer weten dan ik, of met goede argumenten mijn vragen en beweringen kan beantwoorden of weerleggen ben ik daar uiteraard razend nieuwsgierig naar.Dan heb ik het dus niet over verwijzingen naar Youtube filmpjes, maar bewijs ( Onderzoeksrapporten van gerenommeerde wetenschappers, feiten en cijfers, etc)